Okładka: "Obfitość" - Yotam Ottolenghi

Obfitość

Autor: Yotam Ottolenghi

Kategoria: Książki kucharskie

Data wydania: 04.11.2015


Bestseller New York Timesa, kulinarna książka roku według prestiżowego „Observer Food Monthly”!

Wegetariańska kuchnia autora "Jerozolima. Książka kucharska" nie tylko dla jaroszy!

"Obfitość" Yotama Ottolenghiego to kolekcja 120 przepisów na wegetariańskie potrawy, łączących intrygujące aromaty i niebanalne smaki, które zadowolą czytelników poszukujących nowego, odkrywczego spojrzenia na warzywa. Autor czerpie natchnienie ze swoich śródziemnomorskich korzeni i zamiłowania do doskonałych składników. W kolejnych rozdziałach prezentuje zalety zieleniny, bakłażanów, roślin kapustowatych i cebulowych, ryżu oraz innych ziaren, makaronów, roślin strączkowych, cukinii, owoców, grzybów i pomidorów – we wszelkich odmianach, kolorach i konsystencjach. Sam nie jest wegetarianinem, ale ma odkrywcze podejście do dań warzywnych i wykorzystuje ciekawe połączenia intensywnych smaków i aromatów.

Oryginalne przepisy i charakterystyczne komentarze autora oraz towarzyszące im żywe, apetyczne zdjęcia tworzą zbiór niezastąpiony w kuchni jarskiej, niezbędny także osobom niestroniącym od mięsa.

przejdź do sklepu...Kup książkę


Yotam Ottolenghi

Jest właścicielem czterech londyńskich restauracji nazwanych od jego nazwiska oraz ekskluzywnej restauracji Nopi, również w Londynie.

Wydał sześć książek kulinarnych: Ottolenghi. The Cookbook, Obfitość (z kuchnią wegetariańską), Jerozolima, Cała obfitość (także z kuchnią wegetariańską) NOPI oraz Słodko.

Zarówno Obfitość, jak i Jerozolima były wielokrotnie nagradzane i trafiły na listę bestsellerów „New York Timesa”.

zobacz książki: Yotam Ottolenghi