Okładka: "Cała obfitość" - Yotam Ottolenghi

Cała obfitość

Autor: Yotam Ottolenghi

Kategoria: Książki kucharskie

Data wydania: 09.11.2016


Po Obfitości przyszedł czas na Całą obfitość: jeszcze szersze spojrzenie na nieprzebrane bogactwo warzyw, kasz i roślin strączkowych. Obfitość zmieniła nasze spojrzenie na gotowanie i jedzenie. Koncentrując się na smaku warzyw, oryginalnych przyprawach i świeżych składnikach, zapoczątkowała wielki kulinarny przewrót.

Tam, gdzie kończy się Obfitość, zaczyna się... Cała obfitość. 150 nowych, apetycznych przepisów na dania jarskie, tym razem ułożonych według metody przygotowania – na przykład grillowanie, pieczenie, gotowanie na parze czy duszenie.

Sałatka z mango Alphonso i ciecierzycy w curry, okra w cieście maślankowym, soczewica z radicchio, orzechami włoskimi i miodem manuka, sałatka z alg, imbiru i marchewki, a nawet desery, takie jak pieczony rabarbar ze słodkim labnehem i pigwy w soku z granatów – to po prostu niekończące się święto urodzaju.

RECENZJE:

"Yotam Ottolenghi to najbardziej twórczy i praktyczny kucharz nowej ery kulinarnej – Escoffier XXI wieku. Gdyby istniała skala czterogwiazdkowa, za tę książkę dostałby ode mnie pięć gwiazdek."
- „Wall Street Journal”

"W książce Cała obfitość Yotam Ottolenghi dodaje jeszcze więcej aromatycznych odcieni do wegetariańskiej palety smaków."
- „Vogue”

przejdź do sklepu...Kup książkę


Yotam Ottolenghi

Jest właścicielem czterech londyńskich restauracji nazwanych od jego nazwiska oraz ekskluzywnej restauracji Nopi, również w Londynie.

Wydał pięć książek kulinarnych: Ottolenghi. The Cookbook, Obfitość (z kuchnią wegetariańską), Jerozolima, Plenty More oraz NOPI.

Zarówno Obfitość, jak i Jerozolima były wielokrotnie nagradzane i trafiły na listę bestsellerów „New York Timesa”.

zobacz książki: Yotam Ottolenghi