Okładka: "Sex&Cook" - Robert Kowalczyk, Michał Toczyłowski

Sex&Cook

Autor: Robert Kowalczyk, Michał Toczyłowski

Kategoria: Książki kucharskie

Data wydania: 29.01.2020


Co należy jeść, by być wspaniałym kochankiem lub kochanką?

Droga do łóżka wiedzie przez żołądek. Świat kulinariów jest spleciony z życiem erotycznym w sposób bezsprzeczny – to, co trafia na nasze talerze, potrafi zarówno wzniecić pożądanie, jak i je zgasić.

W tym praktycznym poradniku doświadczony seksuolog udowodni, że od tego, co macie na talerzu, zależy wasza ochota (lub jej brak) na seks. Natomiast kucharz zaproponuje blisko 70 przepisów na „seksualną ucztę” skomponowanych z afrodyzjaków, dzięki którym kolejne etapy zbliżenia: pożądanie (przystawki), podniecenie (zupy i pierwsze dania), orgazm (dania główne) i odprężenie (deser) dostarczą wam ekscytujących, niezapomnianych wrażeń.

Sensualne fotografie jedzenia oraz zmysłowe akty dodatkowo pobudzą waszą ochotę na łóżkowe igraszki.

Robert Kowalczyk, Michał Toczyłowski

Dr n. med. Robert Kowalczyk

Jest seksuologiem klinicznym, psychoterapeutą oraz kierownikiem Zakładu Seksuologii Wydziału Psychologii i Nauk Humanistycznych Krakowskiej Akademii im. Andrzeja Frycza Modrzewskiego. Współpracuje naukowo i dydaktycznie z Uniwersytetem SWPS oraz Warszawskim Uniwersytetem Medycznym, na którym prowadzi zajęcia Seksualność w kontekście zaburzeń odżywiania. Jest psychoterapeutą w Centrum Terapii Lew-Starowicz w Warszawie, a także członkiem Europejskiego Towarzystwa Medycyny Seksualnej (ESSM) oraz Rady Naukowej (MSM) Krajowego Centrum ds. AIDS – agendy ministra zdrowia. Jako autor bądź współautor opublikował kilkadziesiąt artykułów o zasięgu krajowym i międzynarodowym. Zapraszany w roli eksperta do wielu programów radiowych i telewizyjnych poświęconych seksualności. Występuje jako stały konsultant w programie Korepetycje z seksu emitowanym na antenie TVN Style. Regularnie gości na łamach licznych pism, tj. Wysokie Obcasy Ekstra, Polityka, Newsweek czy Twój Styl.

Michał Toczyłowski

Ukończył z wyróżnieniem warszawskie technikum gastronomiczne. Gotował w takich restauracjach jak: Atelier Amaro*, Nolita Restaurant, Nabo, Sowa i Przyjaciele, czy Bez Tytułu. Na co dzień prowadzi warsztaty kulinarne, stylizuje potrawy do sesji zdjęciowych i współpracuje z Davidem Gaboriaud i Grzegorzem Łapanowskim. Jest współautorem książki kulinarnej Run&Cook. Regularnie pisze do Magazynu Kuchnia i Kukbuka. Gotuje dla haps.pl i gościnnie występuje w Pytaniu na śniadanie na antenie TVP 2.

zobacz książki: Robert Kowalczyk, Michał Toczyłowski